Cursus Licht en Donker in Zaandam bij Atelier Marijke

Een schilderij zonder licht is een schilderij zonder leven. Om het leven aan te wakkeren in jouw kunstwerk geeft Atelier Marijke de cursus Licht en Donker in Zaandam. Leer te spelen met contrast en verschillende tinten. Voeg licht aan jouw werk toe voor een meer sprekend eindresultaat.

Leer vitaliteit en energie aan te brengen in jouw kunstwerk

Wanneer je geen licht in een schilderij aanbrengt, mist het vitaliteit en energie. Een ervaren docenthelpt jou bij het toevoegen van overlopende kleuren van licht naar donker aan jouw werk. Met de techniek Clair-obscur breng je diepte en sfeer aan. Het spel van licht en donker kan je gebruiken in een tekening om emoties, idealen, dromen, hoop en ervaring tot uiting te laten komen. In de cursus Licht en Donker in Zaandam leer je onder andere over de mogelijkheden van licht en donker, tinten en tonen, tweedimensionaal en driedimensionaal, de verschillende vormen van schaduw en de diverse soorten licht als zijlicht en glimlicht. De betekenis van licht in het schilderij en de werking van de lichtbronnen zelf worden aan jou uitgelegd.

Prijzen en bereikbaarheid Atelier Marijke

Atelier Marijke aan de Hogendijk 21 in Zaandam is gemakkelijk met de trein te bereiken. De auto kan je gratis parkeren aan de andere kant van de brug op het Eiland. De kosten voor de workshop Licht en Donker bedragen €125,- per persoon. De cursus bestaat uit acht lessen en vindt op vaste dagdelen plaats. Je mag zelf bepalen wanneer je een les komt volgen. Andere data en tijden zijn eventueel mogelijk wanneer er genoeg belangstelling is. De workshops geven we wekelijks op:

  • Woensdagochtend van 09:30 tot 12:00 uur
  • Woensdagavond van 19:30 tot 22:00 uur
  • Donderdagochtend van 09:30 tot 12:00 uur

Heb je vragen of wil je jezelfmeteen inschrijven voor de cursus Licht en Donker in Zaandam? Bel naar 06-16807659 of vul het contactformulier in op deze website. Er wordt spoedig contact met je opgenomen.