Op zondag 8 juli vindt het evenement Monet op de Zaan vanaf 11.00 uur  voor de tweede keer plaats in het centrum van Zaandam.

Bij het maritieme evenement staan de boten centraal die Claude Monet in 1871 zag en vastlegde op zijn 25 Zaanse schilderijen. Van botters tot boeiers en van de Oostzaner Jol tot de Assendelver praam. Het evenement, dat vorig jaar voor de eerste keer plaatsvond, trok toen opvallend veel bezoekers naar de omgeving van de sluis in Zaandam. Het middelpunt van alle acties is het MonetAtelier. De toegang is gratis, voor de rondvaarten en de workshops wordt een vergoeding gevraagd.

De Saense School voor Beeldende Kunst verzorgt op deze dag 2 workshops “Schilderen als Monet”.  Deze worden gegeven op een prachtige plek tegenover het door Monet geschilderde Blauwe Huis. Met uitzicht op de jachthaven, waar moderne versies liggen van de boten, die Monet op zijn schilderijen vereeuwigde. een unieke kans om kennis te maken met het werk van Monet.

Stap voor stap wordt je begeleid om een mooi schilderij te maken in de stijl van Claude Monet.  Compositie en spelen met kleur staan centraal. Hoe schilder je luchten, water of bootjes? Je kunt het naschilderen maar ook je eigen interpretatie maken of abstract schilderen.

De workshops zijn gratis. Voor het materiaal betaalt u €.12,50.  U kunt zich  inschrijven voor de workshops die starten om 10.00 uur of 14.00 uur. Duur van de workshops twee uur. Stuur voor deelname een mail naar info@ateliermarijke.nl. Schrijf je snel in want vol = vol.

 

 

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Je kan deze HTML codes gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

OpnieuwVoeg toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.